Latest Updates

Contoh Naskah Pidato Bahasa Sunda Tema Kebersihan

Contoh Pidato Bahasa Sunda Ngeunaan Kabersihan Lingkungan
Asalamu’alaikum wr. wb
Para hadirin anu ku simkuring di pihormat, alhamdulilah danget ieu urang sadayana tiasa pateupung lawung pa amprok jonghok, dina raraga urang mi eling kanu jadi kabersihan Jawa Barat.

Hadirin anu ku simkuring di pihormat, sakumaha anu uninga ku urang sadayana, sabaaraha kota di Jawa Barat teh tos sering kenging piala adipura ku sabab kabersihanana, endah sareng asri. Ku kituna urang sadayana keudah ngajagi kana eta kapercanteunan pamarentah ka urang sunda umumna. Tapi, aya wae masarakat sunda anu sok miceun sampah timana wae. Sabab kurangna kasadaran di diri satiap jalma ngeunaan kabersihan. Ku kituna hayu urang sing sadar kanu jadi kabersihan kususna di kota urang sorangan jeung umumna di Jawa Barat.

Hadirin anu ku simkuring di pihormat, kalintang betah janten urang sunda. Atuh teu aya lepatna lamun ku urang di jaga pasti – pasti sangkan sagala rupi anu mangrupakeun kakayaan anu di piboga, ku urang di lestarikeun sangkan Jawa Barat, leuwih nanjeur, leuwih maju dina sagala widangna. Hayu urang babarengan ningkatkeun mempertahan keun Jawa Barat, kota Intan, Jawa Barat kota pangirut.

Rupina mungsakitu nu tiasa di dugikeun, bilih luhur saur bahe carek, bobo sapanon carang sapakan dina cumarios, ka sadayana neda tawakup anu kasuhan.

Wabillahi taufik walhidayah

17 Responses to "Contoh Naskah Pidato Bahasa Sunda Tema Kebersihan"

  1. mantabb boss...
    saya izin copas untuk tuga sekolah

    ReplyDelete
  2. ijin copas ada tugas

    ReplyDelete
  3. nuhunkeun izin di kopi CZ kanggo tugas di sakola :)
    hatur nuhunn sateuacanna :)

    ReplyDelete
  4. izin copas kanggo tugas sakola hatur nuhun :)

    ReplyDelete
  5. izin copas ya..., ada tugas biantara basa sunda nih disekolah..., besok mau dites (harus dihapal)...

    ReplyDelete
  6. izin copas bro..., aku ada tugas biantara basa sunda nih di sekolah... besok mau dites (harus dihapalin)
    ini lumayan bagus biantaranya..., pendek lagi *good job!* :D

    ReplyDelete
  7. sami sareng nu sanes na.
    izin copas kanggo tugas.hehe
    hatur nuhun.

    ReplyDelete
  8. Akhirnya tugas sekolah gw beres juga bikin pidaton Bhs.Sunda

    ReplyDelete
  9. Izin copas buat tugas sekokah ;)

    ReplyDelete
  10. saya ijin copas ya bang buat tugas pidato :)

    ReplyDelete

Semuanya hanyalah contoh singkat dan sederhana ajah, mudah-mudahan berguna dan bermanfaat.
Silahkan Mengeditnya sesuai dengan keperluannya.
Jangan lupa juga "KOMENTARNYA". ;)