Latest Updates

Contoh Naskah Pidato Bahasa Sunda Singkat

Contoh Naskah Pidato Bahasa Sunda Tema Kebersihan di lingkungan oge kabersihan diri urang sautuhna. Pidato ieu manawi cocok kanggo nu nuju meryogikeun bahan kanggo conto dina ngadamel pidato bahasa sunda.
Assalamualaikum wr wb
Langkung tipayun urang panjatkeun puji sinareng syukur kailahiirabbi nu mana kalayan hidayah sareng inayahna, urang sadaya tiasa kempel dina ieu tempat kalwan dina kayaan sehat walafiat.
Para wargi anu ku simkuring dipikahormat.
Dina ieu waktos, abdi bade nerangkeun sakumaha pentingna hirup sehat kanggo urang sadayana. Janten, urang sadaya kedah atawa wajib ngajaga lingkungan sareng awak nyalira pikeun urang sadaya tiasa ngajaga tina sagala panyakit. Ku margi kitu, urang kedah ningkatkeun pola hirup sehat kanggo kapayunna di kawitan ti ayuena.
Dina salah sahiji hadits diterangkeun...
Inna dhofatu minal iman
Nu hartosna : “Kabersihan teh sabagian tina Iman”
Tina hadits eta, urang tangtu tos ngartos maksad sareng tujuannana, nyaeta urang teh umat muslim anu ngagaduhan iman dina jero hate urang. Upami urang sadaya iman ka Allah, berarti urang kudu bersih atanapi suci tina sagala kokotor boh hadas alit atawa hadas ageung, nu  nyebabkeun urang teu suci. Bersih eta sadaya teh nu didasarkeun tina bersihna jeung sucina urang sareng lingkungan di sakitar urang. Kabersihan sakola oge kudu urang jaga. Urang kudu mikacinta kabersihan sangkan hate urang ge milu bersih.
Kabersihan teh aya marupi-rupi macemna, nyaeta aya bersih hate, bersih jiwa, bersih raga, sareng bersih rohani. Tah, urang kudu janten jalmi anu kaasup kana jalma anu bersih sadayana. Allohumma, amien... Hayu urang sami-sami ningkatkeun pola hirup sehat kanggo kasaean urang sadaya sangkan tiasa leuwih getol kana ibadah ka Gusti nu Maha Welas tur Maha Asih.
Para wargi anu mulya.
Cekap sakitu abdi nyanggakeun pihatur, pamungkas pisanggem, bilih aya basa anu kirang entep saeureuhna atanapi kecap anu kirang merenanh larapna, mugi kersa ngahapunten.

Wassalammu’alaikum Wr. Wb.

18 Responses to "Contoh Naskah Pidato Bahasa Sunda Singkat"

  1. Oh terima kasih Tuhan! anda sudah sangat membantu tugas b.sunda saya. Because i know nothing about sundanese .__.vv tapi ini temanya apa ya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Temanya tentang kebersihan..

      Delete
  2. Ini bisa dikasih arti bahasa indonesianya gk?
    Thx..

    ReplyDelete
  3. Makasih bangeet sumpah ini sangat membantu tugas

    ReplyDelete
  4. klo bisa contoh seserahan dina budaya sunda kang :)

    ReplyDelete
  5. makasih banyak ya udh bntu aku buat bkin pidato
    walaupun aku orng sunda tpi ak ga bisa bkin pidato b.sunda
    aneh,ya???

    ReplyDelete
    Replies
    1. jati ka silih ku junti ayeuna mah, matak teu aneh, da geus nyata, nonoman kiwari mah teu (daek) apal kana budaya sorangan. Malah bangsa deungeun nu daekkeun rurumpaheun daek diajar jeung ngajen kana budaya Sunda, ti batan urang Sunda sorangan mah. Palangsiang (pikahareupeun mah bisa jadi) teu apal kana mukena jeung kopeah. Palias teung ah!

      Delete
  6. haturnuhun katampi pisan kang pidatona
    ijin niron ah kanggo tugas :D
    hehe

    ReplyDelete
  7. mantabb...
    copas ya buat ugas sekola

    ReplyDelete
  8. hatur nuhun bantuan na :)

    ReplyDelete
  9. Makasih ya .. atas bantuan nya ... :)

    ReplyDelete
  10. makasih kang, bantu bgt. Walau harus tulis tgn

    ReplyDelete
  11. yeeee akhirnya nemu jugaaa.makasiiih~ akhirnya bisa praktek b.sunda juga :D

    ReplyDelete
  12. Makasih ya :D , bang atau mba admin semoga tambah lagi yg buka ini blog ......

    ReplyDelete
  13. punten,bade niron saeutik keur tugas
    hatur nuhun
    wassalam

    ReplyDelete
  14. Kang,di kopas heula ku abdi...
    kanggo tugas enjing di tes Biantara...

    Sampurasun sateuacanna...

    ReplyDelete

Semuanya hanyalah contoh singkat dan sederhana ajah, mudah-mudahan berguna dan bermanfaat.
Silahkan Mengeditnya sesuai dengan keperluannya.
Jangan lupa juga "KOMENTARNYA". ;)